Novosti

01/12/2015

Grad Pula i Istarska županija nastavlja kvalitetnu suradnju s udrugama osoba s invaliditetom

Povodom međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, danas je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održan prijem pulskog gradonačelnika Borisa Miletića i istarskog župana Valtera Flege i svih županijskih i gradskih udruga osoba s invaliditetom.

"Želim se zahvaliti udrugama na njihovu kvalitetnom radu, na velikom entuzijazmu ljudi koji vode udruge jer znam koliko svog slobodnog vremena, znanja i strpljenja ulažu upravo kako bi osobe s invaliditetom imale bolje uvjete života. Naša suradnja je dugogodišnja i ona nije samo na moralnoj razini  već se očituje konkretnim financijskim programima koje Grad  Pula izdvaja iz proračuna za brojne udruge i za našu zaštitnu radionicu Tekop Novu. " kazao je gradonačelnik Boris Miletić te je podsjetio kako Grad čini maksimalno na uklanjanju arhitektonskih barijera da bi osobe s invaliditetom i posebnim potrebama imale jednake mogućnosti kao i ostali. "Sve nove objekte koje gradimo ali i postojeće izgrađene prilagođavamo za osobe s invaliditetom. U narednom periodu uredi će se i plaža prilagođena upravo za osobe s posebnim potrebama, odnosno osobe s invaliditetom. Podrška Grada Pule nikad nije bila niti će biti upitna." istaknuo je Miletić.

I istarski župan Valter Flego izrazio je izuzetno dobru suradnju Županije i udruga osoba s invaliditetom i ista se, kazao je župan, dodatno poboljšava. "Iako su proračunska sredstva iz godine u godinu sve tanja izdvajanja za osobe s invaliditetom ne padaju.  U komunikaciji s njima želimo putem konkretnih prijedloga poboljšati situaciju, stanje i život osoba s invaliditetom u našoj županiji." poručio je Flego.
 
Na prijemu je predsjednik Istarskog foruma udruga osoba s invaliditetom  Davor Komar predstavio udruge osoba s invaliditetom na području Istarske županije te je prezentirao njihov rad u 2014. godini. Dotaknuo se i njihovih želja glede poboljšanja uvjeta života i rada u društvu.
"Ovom prezentacijom obuhvaćene su 23 županijske i gradske udruge osoba s invaliditetom. Aktivnostima u sljedećoj godini želimo još više poboljšati kvalitetu življenja osoba s invaliditetom kao što to činimo  sve ove godine." zaključio je Komar.