Novosti

02/12/2015

Započela rekonstrukcija dječjeg igrališta u Japodskoj ulici

Zbog velikog interesa za uređenje dječjeg igrališta za najmlađe, u sklopu malih komunalnih akcija na području Mjesnog odbora Kaštanjer,  ovog tjedna  započela je rekonstrukcija dječjeg igrališta u Japodskoj ulici (na raskrižju s Ulicom Rimske centurijacije). Stare i dotrajale naprave i druga oprema će se ukloniti te će se postaviti nove naprave Stribor opreme d.o.o.: ljuljačka, klackalica na oprugama za četvero djece, kućica za penjanje i provlačenje s dvostrešnim krovom, kombinirano igralo, vrtuljak i njihalica za jedno dijete.  Također, izvršit će se i parterno uređenje te oplemenjivanje zelenilom.

Rekonstrukcijom igrališta povećat će se površina igrališta na ukupno 500 metra kvadratnih.

Podsjetimo, u sklopu Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2015. godinu, kojega su sastavni dio male komunalne akcije  predlagane od strane Vijeća mjesnih odbora, u tijeku su radovi uređenja javnih površina, uglavnom pješačkih staza, zelenih površina i dječjih igrališta. Riječ je o dovršetku planiranih radova za 2015. godinu obuhvaćenih spomenutim Programom, odnosno Planom malih komunalnih akcija.

Malim komunalnim akcijama se uređuju i održavaju manji objekti kojima se poboljšava komunalni standard građana na području pojedinog mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programom.

Navedene radove, osim Stribor opreme d.o.o. kao isporučitelja opreme, izvodi trgovačko društvo Cesta d.o.o. Pula i Pula Herculanea d.o.o. 

Grad Pula kontinuirano tijekom godine provodi radnje kojima se povećava standard života Puljana a od velikog je značaja upravo izvrsna komunikacija i suradnja s mjesnim odborima.  Na taj način maksimalno se djeluje se na oplemenjivanje prostora po željama stanovnika pojedinih gradskih područja.