Novosti

04/12/2015

Predstavljanje hrvatskih gradova finalista za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine

U sklopu 21. Sajma knjige u Puli održat će se Okrugli stol pod nazivom  "Kultura ispred ograde: uloga Europske prijestolnice kulture u suvremenoj Europi", prilikom kojeg će se po prvi put predstaviti sva četiri hrvatska grada koja su ušla u samu završnicu natjecanja za titulu Europske prijestolnice kulture, među kojima je i grad Pula. Pozivamo Vas da nam se pridružite i medijski popratite ovaj događaj u:

subotu, 5. prosinca 2015. godine u 13.00 sati, u Domu hrvatskih branitelja, Leharova 1 u Puli

Pula je prva od svih hrvatskih gradova donijela Kulturnu strategiju grada, koja je predstavljala uvjet pristupa natječaju, prva je kompletirala i predala natječajnu dokumentaciju u Europi, a ujedno i je prvi hrvatski grad koji je još 2009. prepoznao značaj ovog natječaja i službeno obznanio svoju kandidaturu.

Važnost ove titule leži u činjenici da je ovo sredstvo za aktiviranje kulturnih i drugih potencijala gradova koji se natječu, snažan alat koji će osigurati nužne promjene. Ukoliko Pula osvoji prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, u narednih šest godina svakako će doprinijeti realizaciji zacrtanih ciljeva Kulturnom i Razvojnom strategijom grada Pule.

Okrugli stol zamišljen je kao razgovor o ulozi i odgovornosti Europske prijestolnice kulture u vremenu pred nama, na kojemu će se razmjenjivati ideje, vizije i početak dugoročne suradnje među gradovima finalistima, a prisustvovat će i predstavnici Ministarstva kulture.

Program:

12.30 h okupljanje sudionika u Domu hrvatskih branitelja

13.00 h - 14.30 h Okrugli stol

Nakon Okruglog stola, svi će sudionici biti dostupni za davanje izjava.

Više informacija o kandidaturi Pule i samom natječaju za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine možete pronaći na: www.pula2020.eui facebook.com/pula+2020.