Novosti

07/12/2015

Čarolija Božića u Knjižnici Bake Mraz

Dječji kreativni centar na adresi Radićeva 22 već tradicionalno ugošćuje Djeda Mraza i njegove pomagače, a Dječja knjižnica na istoimenoj adresi u prosincu postaje knjižnica Bake Mraz čiji je moto"u predbožićno vrijeme dobro štivo u božićnom duhu!"

U čarobnoj knjižnici Baka Mraz pripremila je poseban adventski kalendar: za svaki dan pripremljena je po jedna blagdanska priča iz zbirke"Bor koji je ostao neokićen" koja upućuje na prave životne vrijednosti (a ne samo na darove ispod bora): prihvaćanje, ljubav, mir, predanost, toplinu, solidarnost... s ciljem da nam poruka koja ostaje utopli srce i budi želju za darivanjem i primanjem. Priče sunamijenjene djeci predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta te upotpunjene kreativnim radionicama, namijenjene i velikima i malima, u kojima se izrađujuprigodni ukrasi od recikliranih materijala.

Osim svakodnevnog programa vezanog uz advent, u srijedu, 9. prosinca u 17 sati počinje kreativna radionica učenja stranih jezika. Pod vodstvom Ive Kreative te učiteljica jezika iz udruge Piccoliterremoti  izrađivat će se blagdanske čestitke sa željama napisanima na engleskom i njemačkom jeziku.

U knjižnici Bake Mraz 11. prosinca u 17 sati sastat će se i Klub hvatača slova koji nastavlja zajedničko čitanje vesele ljubavne pripovijesti o psima, knjigama i ostalome Melite Rundek "Psima ulaz zabranjen". Klub hvatača slova čitateljski je klub na koji su dobrodošla sva djeca, posebno ona koja manje vole čitati ili tek tu vještinu uče. Susreti su otvoreni za sve koji se žele pridružiti, a počasni članovi Kluba hvatača slova su terapijski psi Argo, Tara, Haku i Candy iz Udruge za Pet therapyIndeficienterVinkuran koji u Dječjoj knjižnici gostuju drugog petka u mjesecu od 17 do 19 sati.

Književnica Tatjana Pokrajac-Papucci predstavit će svoju dvojezičnu slikovnicu "Mala slikarica / Lapiccolapittrice" i družiti se s mališanima 16. prosinca od 17 sati. Šarenu, razigranu i poučnu slikovnicu ilustrirala je Maria Čurčić, slikarica iz Rovinja, a na talijanski prevela književnica i prevoditeljica GiannaDallemulleAusenak.

Program u knjižnici Bake Mraz odvija se tijekom radnog vremena Dječje knjižnice (ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12.30 do 19 sati, utorkom i četvrtkom od 7.30 do 15 sati te prve, treće i pete subote u mjesecu od 7.30 do 13 sati) te, osim za grupne posjete, nije potreba ranija najava.

Posjetite čarobnu knjižnicu, poslušajte priču ili je pročitajte sami i utoplite srce!