Novosti

08/12/2015

S Palčicom kroz najljepši mjesec u godini

Predstava Palčica, koju je kroz tri dana igranja pogledalo preko tisuću mališana i njihovih roditelja, nastavlja s izvedbama u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula sve do 22. prosinca. Tako primjerice, gledatelji reprizu Palčice, za koju karte mogu kupiti u slobodnoj prodaji, mogu pogledati 9. i 18. prosinca u 18.00 sati i subotu, 19. prosinca u 11.00 sati. Priča je nastala prema djelu Hansa Cristiana Andersena, kojega je obradila Marijana Peršić, a autorica i redateljica je Andrea Gotovina.

Riječ je o najnovijoj predstavi mladih polaznika Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta, a u kojoj igraju Saš Marković kao Palčica, Gaia Radić u ulozi Žabe krastače, Žabac je David Rovis, Krt je Valter Roša, Mišica je Svenia Antić te Hrušt - Fran Vozila. Palčići i bube su Karla Medakov, Gaia Komšo, Mei Ven, Luanna Počerek, Melissa Malešević, Iman Šehić, Nina Peruško, Nina Sebastijan, Daria Krepkova, Maša Kosanović, Ema Vještica, Iva Kovač, David Rovis i Tea Goldin. Lastavicu igraju Sara Stepanović i Alma Tognon.

Palčica je priča o maloj djevojčici koja u svojoj avanturi otkrivanja svijeta koji je okružuje istovremeno otkriva sebe, svoje mogućnosti, sposobnosti. Unatoč tome što je mala, ne veća od palca, ona se upušta u pustolovinu pronalaska svog dara, jer svatko je za nešto darovit, jedinstven bez obzira dal' bio veliki ili mali.