Novosti

08/12/2015

Realizacija projekata po želji građana Pula

Za zahtjev Mjesnog odbora Busoler Grad Pula, u suradnji s Javnom ustanovom Natura Histrica,  uređuje  zonu za fitnes na otvorenom u dijelu Park šume Busoler.  Uskoro će građani u  Parku moći koristiti čak 8 novih sprava i to eliptičnu hodalicu, horizontalne ljestve, trovisinsko vratilo malo, paralelnu preču, horizontalno vratilo, švedske ljestve, jednostruku kosu klupu i paralelne preče na stupcu.

Osim uređenje zone za fitnes u Park šumi Busoler u tijeku je i proširenje fitnes zone  na Zeleniki.  Postavit će se 4 nove sprave: eliptična hodalica, pokretno sjedalo-jahač, rotirajuća stajalica  i zračna hodalica. Realizacija je to, također, po želji mještana Mjesnog odbora Stoja.

Radove na uređenju park šume Busoler, kojom upravlja JU Natura Histrica, te uređenje fitnes zone na Zeleniki izvodi trgovačko društvo Ceste d.o.o. , a sprave su naručene od Vojtek opreme d.o.o. 

Projekti su izrađeni u suradnji s  krajnjim korisnicima, a vrijednost ukupne investicije je oko 84 tisuće kuna s uključenim PDV-om.

Navedeni radovi samo su dio brojnih aktivnosti koje Grad Pula provodi tijekom cijele godine po traženju samih  građana, a sve s ciljem podizanja kvalitete životnog prostora i općenito standarda života Puljanka i Puljana.   Značajno je naglasiti kako Grad Pula putem svih mogućih kanala komunikacije na dnevnoj bazi zaprima inpute od građana i sukladno financijskim mogućnostima iste uvrštavamo u gradski proračun.  U posljednjih nekoliko godina podigli smo visoku ljestvicu transparentnosti  rada gradske uprave, no na tome nećemo stati. I dalje tražimo nove modalitete putem kojih ćemo još efikasnije surađivati s našim sugrađanima.  U tom kontekstu nedavno je aktivirana i nova web aplikacija Grada Pule pod nazivom eProračun putem koje se građani mogu dodatno informirati o planiranju i trošenju proračunskog novca. Njome želimo građanima omogućitidodatnuparticipaciju, olakšatisuradnju iuspostavitiinterakcijuu procesu donošenju proračuna na jednostavan način korištenjem alatakoje pružajusuvremene informatičke tehnologije.

Iznimno nam je drago što su se građani Pule i ove godine uključili u kreiranje proračuna putem već postojećih kanala i dostavili kvalitetne prijedloge od kojih smo čak  75 posto njih uvrstili u prijedlog proračuna za iduću godinu. Nastavljamo s radnjama vezanim za izgradnju gradskog bazena, proširenje obilaznice, uređenje Trga kralja Tomislava, kružnog toka na raskrižju Rizzijeve i Radićeve ulice i drugo.

Aktivnosti koje Grad Pula već nekoliko godina provodi s ciljem uključivanja građana u donošenje proračuna jesu i e-konzultacije, tribine po svim mjesnim odborima, web stranica proracun.pula.hr, brošure o proračunu i informativni letci kao i participativno odlučivanje.

Pula je grad lider u komunikaciji i uvođenju novih tehnologija u svakodnevni rad, zbog čega je postala primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj. Pulska gradska uprava je među prvima krenula s objedinjenom javnom nabavom i elektroničkim poslovanjem što joj je omogućilo višemilijunske uštede i veću transparentnost poslovanja, a to su prepoznala i nezavisna istraživanja koja Pulu svrstavaju među najtransparentnije i najštedljivije gradske uprave u Hrvatskoj.