Novosti

16/12/2015

Prezentiran kalendar Rin Tin Tin-a "12 sorrisi per Pola!

Danas je u prostorijama Zajednice Talijana Pula predstavljen kalendar pod nazivom "12 sorrisi per Pola!", djelo mališana, polaznika Dječjeg vrtića Rin Tin Tin.

"Ovogodišnji kalendar zaista je poseban jer su djeca kroz 12 mjeseci prikazala njihove najdraže trenutke i što ih zaista raduje u njihovom gradu, zato se i kalendar zove 12 osmjeha Puli" uvodno je kazala ravnateljica vrtića Tamara Brussich te je nadodala kako je veseli što su kroz kalendar uspjeli prenijeti viziju Pule i prezentirati naš grad kakav to uistinu jest. "Ovaj kalendar nastao je u suradnji sa svim javnim ustanovama i trgovačkim društvima Garda Pule, pa tako na našem kalendaru imamo i Pulapromet, Tržnicu, Pula Film Festival, Istarsko narodno kazalište, Gradsku knjižnicu i Vatrogasace." kazala je ravnateljica te se zahvalila na potpori Gradu Puli i svim nazočnim direktorima i ravnateljima uručivši im prigodu sliku za uspomenu.

"Vaš kalendar mami mi osmjeh na lice. Odabrali ste 12 radosti koje Vam vaša Pula daruje, nesebično i s mnogo ljubavi. Želio bih da se jednog dana, kada budete odrasli, sjetite kazališnih predstava i odlazaka u knjižnicu, da vas vatromet veseli kao i sada kad ste mali, da vas mirisi i okusi tržnice vrate u djetinjstvo, da se rado vračate istim plažama, nastavite ići u kino, uživate u Šijanskoj šumi, koristite gradske autobuse"¦Sve je to Vaša Pula!" riječi su to kojima je gradonačelnik Pule Boris Miletić opisao kalendar u njegovom uvodnom dijelu.