Novosti

17/12/2015

Obnovljenu zgradu na Giardinima posjetio i pulski gradonačelnik

Nakon što su proteklog tjedna okončani radovi na obnovi višestambene zgrade u samom centru Pule na adresi Giardini 14, lokaciju je danas posjetio pulski gradonačelnik Boris Miletić te je izrazio zadovoljstvo što je projekt uspješno realiziran. "Pročelja su lice grada stoga mi pokušavamo više sredstava usmjeriti upravo u njihovo uređenje. Pula je prekrasan grad sa bogatom baštinom i tradicijom pa joj ovim načinom vraćamo stari sjaj, onaj koji je imala za doba austrougarske monarhije", kazao je Miletić. Zadovoljan s odrađenim radovima je i predstavnik stanara Radoslav Mudri koji je zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu, posebno Gradu Puli, Castrumu Pula 97 te građevinskojtvrtci Navi Coop d.o.o..

Gospodin Mudri za današnju je priliku gradonačelniku i svim ostalim prisutnima posvetio pismo u kojemu je sažeo povijest same zgrade i njezinu ulogu u 114 godina dugoj povijesti, a sadržaj pisma možete pročitati ovdje.

Podsjećamo, investiciju vrijednu  1,2 milijuna kuna sufinancirali su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Pula kroz projekt Dolcevita, Turistička zajednica Grada Pule te suvlasnici zgrade.