Novosti

17/12/2015

Izgradnja skate parka u Rojcu odvija se prema planu

Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je danas gradilište budućeg skate parka u krugu Centra gradskih udruga Rojc te je izrazio zadovoljstvo napretkom radova. "Drago mi je da projekt ide planiranom dinamikom i posebno bih zahvalio svima koji su u njega uključeni od samog početka. Siguran sam da će ovaj park u potpunosti zadovoljiti potrebe svih korisnika i postati središnje mjesto okupljanja za sve one koji se bave ovom specifičnom sportskom aktivnošću", kazao je Miletić. Gradilište je Miletić posjetio u pratnji pročelnika Ureda Grada Aleksandra Matića i pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule Giordana Škuflića. Škuflić je pojasnio kako je upravo dovršeno betoniranje ploče koja će povezati sve postavljene elemente u parku, zbog čega će se u budućem periodu od desetak dana radovi odvijati minimalnim intenzitetom kako bi se očvrsnula konzistenicija plohe.

Dosad je izvršeno ravnanje terena, tamponiranje te postava svih prefabriciranih elemenata koji čine kostur skate parka. Po završetku izgradnje skate parka, pristupit će se nastavku sanacije zida pored parka, kao i sadnja stabala u okolišu Centra gradskih udruga Rojc.

Projekt izgradnje skate parka dogovoren je u koordinaciji s krajnjim korisnicima, odnosno s pulskim skejterima uključenima u sve postupke projekta, od idejnog rješenja do provedenog postupka javne nabave. Vrijednost radova izgradnje i uređenja iznosi oko 1,5 milijuna kuna, a izvode ga VINTIJAN d.o.o. Pula - Hrvatska, PRO - CONCRETE d.o.o. Nova Gorica - Slovenija i 2MOVE B.V. DJ Goor - Nizozemska.

Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, korisnici bi park mogli koristiti u veljači iduće godine.