Novosti

21/12/2015

Miletić i Perković uručili ček na 30.000 kuna Školi za odgoj i obrazovanje Pula

Gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, zajedno s izvršnom direktoricom Arenaturista Milenom Perković i inicijatorom projekta "Božić u INK" Danielom Sponzom, uručili su danas ravnateljici Škole za odgoj i obrazovanje Pula donaciju u iznosu od 30.000,00 kuna. Radi se o donaciji namijenjenoj Učeničkoj zadruzi Šparooga, koja djeluje u sklopu Škole, za kupnju novih materijala i alata za rad zadrugara.

"Pula je još jednom pokazala svoju humanost i siguran sam da su prikupljena sredstva otišla u prave ruke", naglasio je gradonačelnik Grada Pule. "Vidimo koliko je tu entuzijazma, ljubavi i želje uloženo da bi se pružila potrebna pomoć djeci s posebnim potrebama", kazao je pulski gradonačelnik te se od srca zahvalio svim učenicima i njihovim učiteljima što su mu omogućili prekrasnih sat vremena druženja, zaželjevši im za kraj sve najbolje povodom nadolazećih blagdana.

"Posebno sam ponosna što danas mogu predstavljati poduzeće koje se pridružilo i koje je sudjelovalo u ovoj humanitarnoj akciji", kazala je Perković te naglasila da je riječ o skromnom doprinosu, ukoliko se mjeri s onime što ova Škola čini za ovu djecu. Izvršna direktorica Arenaturista čestitala je nastavnicima i roditeljima na emocijama i ogromnom trudu koji ulažu kako bi se ovakav rezultat postigao te je nadodala kako vjeruje da ovo nije njihov posljednji susret.

Na uručenoj donaciji, u ime svih djelatnika i učenika Škole, zahvalila se ravnateljica Višnja Popović koja je kazala kako će ova donacija uvelike olakšati rad Zadruge i svih njezinih članova.

Inicijator projekta "Božić u INK" posebno se zahvalio pokroviteljima koncerta, Gradu Puli i Arenaturistu, te svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji. "Neopisivo mi je drago da je ovih 30 tisuća kuna, koliko je prikupljeno na gala koncertu, namijenjeno upravo vašoj ustanovi, kao jedan lijepi poklon za kraj godine", istaknuo je Sponza.

Podsjećamo, sredstva za ovu hvalevrijednu donaciju prikupljena su na nedavno održanom humanitarnom gala koncertu "Božić u INK" na kojemu je nastupila Nina Badrić, s gostima.

Škola za odgoj i obrazovanje - Pula jedna je od najstarijih ustanova za odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju u Hrvatskoj. Danas se u njoj školuje 55 osnovnoškolaca i 28 srednjoškolaca, a većina učenika i djelatnika škole članovi su zadruge Šparooga te aktivno učestvuju u njenom radu. Svrha je osnivanja Učeničke zadruge, koja postoji od 2014. godine, olakšati pristup zapošljavanju osoba s intelektualnim teškoćama te senzibilizacija lokalne zajednice spram osoba s invaliditetom. Zadruga djeluje u nekoliko sekcija i radionica: ugostiteljska, poljoprivredna, keramička, maštaonica, kreativno-stvaralačka, likovna, ekološka i pet friendly radionica.