Novosti

14/01/2016

Savjet mladih podržao projekte Pula Europska prijestolnica kulture 2020. i Pula u pokretu

Savjet mladih Grada Pule jučer je održao prvu sjednicu u 2016. godini. Članovi su raspravljali o Programu rada Savjeta mladih Grada Pule za 2016. godinu odobrenoga na sjednici Gradskog vijeća Grada Pule. Nakon što je izrazila zadovoljstvo do sada ispunjenjem aktivnosti predsjednica Savjeta mladih Grada Pule Sara Bužleta prezentirala je nadolazeće aktivnosti među kojima se našla i ona koja se tiče izrade Lokalnog programa za mlade grada Pule, prvog gradskog strateškog dokumenta za mlade. Naime, po završetku radionica i fokus grupa s mladima, tijekom sljedećih mjeseci, formirat će se radne skupine koje će razrađivati ciljeve, mjere i zadatke za pojedina sadržajna područja Lokalnog programa za mlade.

Sjednici su prisustvovali Erik Lukšić, direktor Pula Sport d.o.o. i  Vlatka Kolarović, direktorica kandidature grada Pule za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Erik Lukšić prezentirao je cjelogodišnji projekt Pula u pokretu. "U projekt se mogu uključiti sve dobne kategorije, a posebice se želi aktivirati djecu i mlade kroz deset mjesečnih manifestacija kako bi stekli naviku bavljenja tjelesnom aktivnošću kroz druženje i zdravo okruženje" kazao je Lukšić te je nadodao kako će u organizaciju biti uključene sve osnovne škole, udruge i mjesni odbori iz razloga što će se projekt provoditi duž cijele Pule.

Vlatka Kolarović, pojasnila je ulogu mladih u projektu EPK Pula 2020. "Tijekom naredna dva mjeseca, svake subote, planiramo niz evenata na kojima će se predstaviti hrvatski i irski gradovi, finalisti projekta Europska prijestolnica kulture 2020." nadodala je Kolarović te je spomenula kako će Savjet mladih Grada Pule kao i svi zainteresirani volonteri pomagat u organizaciji programa koji će biti interaktivnog karaktera. Na tragu tome, pozivaju se svi mladi da se jave Savjetu mladih, putem facebook stranice https://www.facebook.com/savjetmladihpula ili e-mail adrese savjetmladihpula@gmail.com, sa svojim idejama i postanu dio projekta EPK Pula2020.