Novosti

21/01/2016

Svake subote od deset do dva, pleši uz jednu EPK/Europsku prijestolnicu kulture

Grad Pula, kao finalist natjecanja za Europsku prijestolnicu kulture, kroz glazbeni projekt EU disco 2020.predstavit će sve ovogodišnje kandidate za ovu prestižnu titulu. Svake subote, od 23. siječnja pa sve do 26. ožujka, od 10,00 do 14,00 sati puštat će se glazbeni ritmovi na Trgu Portarata koje su za Pulu odabrali ostali gradovi kandidati za Europsku prijestolnicu kulture (EPK) - Rijeka, Dubrovnik i Osijek te irski Galway, Limerick i 3 Sisters (Waterford, Wexford i Kilkenny). Osim toga, plesat će se i uz glazbu ovogodišnjih prijestolnica, San Sebastiana i Wroclawa, a svake druge subote u Titovom parku ispod Arene u večernjim je satima predviđen Disco Tapijaza mlade.

Ove subote u 11,00 sati predstavit će se pulska kandidatura i tim koji je Pulu doveo u samo finale natjecanja, među kojima su i pročelnica upravnog Odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber, suradnica u pripremi kandidature Vlatka Kolarović, predstavnici građana Pule Afrodita Bulajić, Hassan Abdelghani i Davor Uljanić te pulska dječja gradonačelnica Katarina Jurić kao predstavnica mlade pulske generacije. Osim toga, pozivaju se građani da se priključe i velikoj besplatnoj razmjeni knjigakoja će se, također, odvijati na Trgu Portarata.

Kroz cijeli projekt i brojne programe, predstavit će se različiti DJ-i, voditelji, ljudi iz javnog života grada, regije i Europe, kao i istarske manjinske skupine, vinari, maslinari i gastronomi, a na ovaj se način želi omogućiti građanima da daju svoj glas i istaknu u kakvoj bi Puli htjeli živjeti.

Pula i Istra u natječaj za Europsku prijestolnicu kulture Pula +2020 ušle su s temom Demilitarizacije te bi Pula mogla postati prvi hrvatski grad pobjednik. Više informacija o samoj kandidaturi i natječaju možete pronaći na: www.pula2020.eui facebook.com/pula+2020.