Novosti

21/01/2016

Proglašeni najbolji sportaši istarske županije

Jučer je u Domu hrvatskih branitelja povodom "Dana istarskoga sporta" održano proglašenje  najuspješnijih sportaša u 11 kategorija na kojemu su, uz predstavnike Grada Pule i Istarske županije, nazočili i brojni uvaženi sportaši i sportski djelatnici.

Prema odluci glasačkog žirija nagrade za životno djelo za 2015-tu godinu dobili su Biočić Franko iz Labina, Matošević Livio  iz Pule, te  Sanković Ante iz Umaga.

Svake godine Savez sportova Istarske županije bira i najuspješnija školska sportska društva u Istarskoj županiji. Za najuspješnije školsko sportsko društvo u osnovnim školama u 2015. godini proglašeno je društvo «Mladost» iz OŠ Vladimira Nazora iz Pazina, a u kategoriji srednjih škola sportsko društvo «Gimnazijalac» iz Gimnazije Pula. Na prijedlog Školskog sportskog saveza Istarske županije za najuspješnijeg školskog sportskog djelatnika za 2015. godinu izabran je prof. Franjo Ivanišević iz SŠ Zvane Črnja iz Rovinja.

Nataša Ravnić Gašparini osvojila je nagradu u konkurenciji najuspješnijih sportašica, a dok je za najboljeg sportaša proglašen Giovanni Cernogoraz, član Streljačkog društva Gusar iz Novigrada. U kategoriji najuspješnijih sportašica u mlađim uzrastima titulu najbolje zasluženo je ponijela Lara Kliba, a dok je u kategoriji muških sportskih nada briljirao Bruno Blašković. Za najuspješniju sportašicu s invaliditetom proglašava se Mikela Ristoski, a za najboljeg sportaša s invaliditetom izabran je Mladen Jurada.  

U konkurenciji najboljih ekipa petu godinu za redom nagrada je otišla u Poreč, Odbojkaškom klubu "Poreč" s osvojenih 172 boda. U kategoriji najuspješnijih momčadi Istre s osvojenih 170 bodova za pobjednika proglašen je Judo klub "Istarski borac". U kategoriji najuspješnijih ekipa u mlađim uzrastima nagrada je pripala ekipi atletskog kluba "Istra". U konkurenciji za najuspješniju momčad u mlađim kategorijama najbolji sa 151 bodom su juniorski dvojac veslačkog kluba "Istra".

Posebne nagrade predane su nogometnom klubu "Rudar" iz Labina u povodu obilježavanja 70. obljetnice djelovanja  kluba te  Rukometni  klub  "Buzet" u povodu obilježavanja 60. obljetnice igranja rukometa u Buzetu.

U konkurenciji za izbor najuspješnijeg trenera izabran je Miodrag Stojaković, trener odbojkaškog kluba "Poreč".