Novosti

22/01/2016

Započele registracije za utrku IRONMAN 70.3

Nakon što je prošlogodišnja utrka IRONMAN 70.3  koja se po prvi puta održala u Puli, privukla više od 1800 natjecatelja iz cijele Europe i svijeta te veliku pozornost građana, danas su od 14,00 sati započele službene registracije ove Međunarodne triatlon utrke izdržljivosti sportaša koja će se ove godine održati 18. rujna.

Na temelju velikog interesa i mnogobrojnih zainteresiranih upita sportaša, očekuje se da će i ove godine utrka biti atraktivna, uzbudljiva natjecateljima te unaprijed rasprodana. Zbroj kilometara koje natjecatelji prijeđu plivajući, vozeći bicikl i trčeći je 114, što iznosi 70.3 milje, po čemu je ovaj triatlon i dobila ime. Posebnost pulske utrke svakako je prekrasni rimski amfiteatar u kojem je predviđena još jedna spektakularna završnica. Utrka će također ostati destinacija za TriClub Championship finale u prestižnom kalendaru IRONMAN natjecanja.

S obzirom da se radi o utrci koja iziskuje velika tjelesna naprezanja te snažnu kondiciju, iskusni će sportaši već na proljeće stići u Hrvatsku, odnosno Istru gdje će se u ugodnoj mediteranskoj atmosferi pripremati za napore koje ova utrka zahtjeva, kaže Igor Ribaric - organizator i ekskluzivni vlasnik licence. Osim samih sportaša utrka IRONMAN 70.3  privlači i tisuće posjetitelja koji željni sportskih uzbuđenja i ugodne atmosfere doprinose rekordnim turističkim rezultatima Pule i cijele Istre.