Novosti

25/01/2016

Održan Seminar o programu Europske unije Kreativna Europa, sutra slijede individualne konzultacije

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u organizaciji Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i Ministarstva kulture RH održan je Seminar o programu Europske unije Kreativna Europa.

Sve prisutne u ime Grada Pule pozdravila je pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber poručivši prisutnima: "Činjenica je da sredstva  EU fondova namijenjena kulturi iz godine u godinu uglavnom ostaju neiskorištena. Stoga se nadam da će ovaj seminar biti još jedan poticaj svima vama da pripremate projekte, prijavljujete ih na natječaje kako bi u konačnici osigurali svojim organizacijama dodatna sredstva za realizaciju kvalitetnih projekata i programa." Pročelnica je pozvala prisutne da također posjete sutra Gradsku knjižnicu gdje će se održati konzultacije u organizaciji Ministarstva kulture na kojima će svi zainteresirani moći dobiti sve informacije o apliciranju za sredstva EU fondova namijenjenih kulturi.

Program Kreativna Europa namijenjen je svim javnim i privatnim institucijama iz područja kulture te im pruža mogućnost sufinanciranja projekata u kojima do sada s europskim kolegama sudjeluju već brojni hrvatski projektni partneri odnosno hrvatske institucije iz područja kulture. Program pruža mogućnost suradnje i aktivnosti na europskoj razini, a seminar će pružiti informacije o vrstama projekata, načinu prijave, partnerstvima u projektima kao i načinu ispunjavanja prijavnice.

Kandidatura Grada Pule za Europsku prijestolnicu kulture potaknula je niz organizacija iz kulture na razradu međunarodnih projekata koji po svom profilu odgovaraju kriterijima programa Kreativna Europa.

Anera Stopfer, predstavnica Ministarstva kulture, Deska Kreativna Europa kroz Seminar je predstavila mogućnosti sufinanciranja projekata u okviru programa Kreativna Europa.

Davor Mišković, predstavnik udruge Drugo more, predstavio je projekte  Corners of Europe i Master&Servers financirane sredstvima EU fondova.

Individualne konzultacije oko prijava na program Kreativna Europa održat će se sutra u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula od 10:00 do 12:00 sati.