Novosti

27/01/2016

Većina zainteresiranih građana dobit će mogućnost priključenja na sanitarnu kanalizaciju

Nakon što je krajem listopada prošle godine Pragrande d.o.o. započeo s prezentiranjem mogućnosti širenja sekundarne kanalizacijske mreže kroz sufinanciranje iz fondova EU po gradskim mjesnim odborima u kojima postoji potreba i interes za gradnju kanalizacije, zahtjevi građana su obrađeni i proslijeđeni konzultantima radi utvrđivanja parametara isplativosti. Prema prvim informacijama većina zainteresiranih ući će u u kratkoročni investicijski plan projekta i dobiti mogućnost priključenja na sanitarnu kanalizaciju.

Naime, projektom "Pula Centar" omogućeno je širenje kanalizacijskog sustava Pule, a obuhvat odvodnje čini uže gradsko središte s pripadajućim kvartovima te rubna ili prigradska naselja u kojima je moguće širiti mrežu kanalizacije, a to su Veli Vrh,  Padulj, Šijana, Monte Giro, Ilirija, Valdebek, Busoler, Monte Serpo, Valmade, Šikići, Škatari te Jadreški. Važno je naglasiti kako svaki objekt mora imati ishodovane potrebne dozvole i riješene imovinsko-pravne odnose kako bi cjelokupni projekt bio prihvaćen,

Građani zainteresirani za gradnju infrastrukture u proteklom su razdoblju dostavili svoje zahtjeve i upite za uključenjem u program gradnje sekundarne mreže, a svi su potom obrađeni od strane konzultanata koji će uskoro izraditi novu verziju obuhvata širenja mreže te će se ista prezentirati građanima kroz mjesne odbore. Mjesnim odborima bit će dostavljeni i grafički prikazi nove situacije s projekcijom buduće izgradnje kanalizacije, a putem objave na na web stranici www.pragrande.hrsvi zainteresirani moći će utvrditi jesu li su ušli u projekt.

Građane koji se žele spojiti na kanalizacijski sustav, svoj zahtjev, prijedlog i ostale pojedinosti koje su važne za projekt još uvijek mogu dostaviti u Pragrande d.o.o. koji je na svojoj službenoj web stranici www.pragrande.hr u rubrici "EU projekt" omogućio pregled prezentacije i objavio e-mail adresu za pitanja i prijedloge građana euprojekt@pragrande.hr. Stručnjaci i konzulatanti koji rade na projektu i dalje će analizirati i obraditi svaki pojedinačni slučaj sa svojim specifičnostima.