Novosti

27/01/2016

Najavljen četvrti po redu Festival Visualia

U prostorijama Turističke Zajednice Pula najavljen je danas četvrti po redu festival svjetla i audiovizualne umjetnosti Visualia, novi brend Grada Pule, koji se sada već tradicionalno održava tijekom svibnja, a ove će se godine održati od 12. do 14. svibnja.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić zahvalio se kreativnim organizatorima festivala koji su omogućili ovaj urbani spektakl s ciljem promocije Grada, što predstavlja važnu kariku u lancu novih turističkih rekorda koje Pula bilježi posljednjih godina. "Čak 15,000 posjetitelja festivalu protekle godine snažan su poticaj turističkom rastu našeg grada i dokaz uspjeha mladih kreativnih snaga koje stoje iza ove uspješne organizacije", istaknuo je gradonačelnik.

Direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj ukratko je predstavila povijest ovog sve uspješnijeg festivala, zahvalivši se Gradu Puli na pokroviteljstvu i velikoj potpori koju je festival dobio od prvih dana svoga osnutka.

Predsjednik udruge Sonitus Marko Bolković, jedan od organizatora festivala, istaknuo je kako je posebno važno što će ove godine većina svjetlosnih instalacija biti režirana od strane domaćih kreativaca, iako će festival zadržati i snažni međunarodni imidž. "Ove se godine program festivala odvija i u sklopu pulske kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine", naglasio je Bolković te istaknuo kako će se organizirati i posebna promotivna putovanja po ostalim županijama Hrvatske, ali i Slovenije, gdje će se festival predstavljati novoj publici.