Novosti

11/02/2016

Održano predavanje "Prevencija i liječenje raka dojke" za djelatnice gradske uprave

Grad Pula je u suradnji s Klubom žena liječenih od karcinoma dojke "Gea" Pula održao edukaciju na temu "Prevencija i liječenje raka dojke". Osim toga, održana je i radionica o samopregledu dojke koju su održali doktori onkolog Mario Božac i kirurg Renato Vidos te viša medicinska sestra Ivanka Vareško. Na predavanju su, uz djelatnice gradske uprave kojima je ono prvenstveno i bilo namijenjeno, nazočile predsjednica Gee Liljana Vojnić te zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

"Gradu Puli kao društveno odgovornoj gradskoj upravi jedna od značajnih stavki briga je za svoje zaposlenike, stoga pored redovnih sistematskih pregleda nastojimo našim djelatnicima osigurati i dodatne edukacije, jer prevencije nikad dosta" naglasila je Puh Belci potom osvrnuvši se na zabrinjavajući podatak koji govori da svaka deveta žena u Istri oboli od raka dojke. Imajući to na umu trebamo istaknuti kako jednu od ključnih uloga ima upravo prevencija, odnosno rana dijagnostika i samopregled, dodaje Puh Belci.

Naime, predavanje je održano u sklopu projekta "Prevencija karcinoma dojke, postoperativna rehabilitacija i limfna drenaža operiranih i liječenih žena" kojega podržava Ministarstvo zdravlja. Glavni cilj projekta je da se kroz edukaciju proširi preventivno djelovanje, razvije navika redovitog samopregleda čime se osigurava postavljanje dijagnoze u ranijim stadijima bolesti, pravodobno i kvalitetnije liječenje te u konačnici i veća stopa izlječenja.