Novosti

12/02/2016

Otvorena je 23. Histria - Izložba hrane i pića

Danas je u Domu branitelja u Puli otvorena 23. gospodarska izložba hrane i pića Histria 2016. čijem su službenom djelu nazočili predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, pročelnica Upravnog odjela za financije i opću upravu Grada Pule Vesna Sajić i zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi.

Danas, prvoga dana izložbe, dodijeljena su priznanja proizvođačima novih proizvoda kojih je ove godine bilo 35. Odmah po otvorenju  predstavljen je i program zaštite "Pazinskog cukerančića";  te organiziran zajednički obilazak izlagača.

Izložba ove godine okuplja 114 izlagača iz čitave Hrvatske, ali i predstavnike proizvođača iz Slovenije i Makedonije. Tijekom trodnevne izložbe posjetitelji će moći kupiti i degustirati maslinova i bućina ulja, suhomesnate proizvode, nabaviti biljne čajeve, prirodnu kozmetiku i slične proizvode. U programu je i radionica Detoksikacija za zdravlje i ljepotu, predavanje o EU fondovima te predstavljanje knjige Alergija na hranu - od stresa do sklada.

U sklopu sajma održat će se i 2. Forum obiteljskog smještaja Istarske županije koji će okupiti iznajmljivače smještaja u turizmu. Organiziraju ga Zajednica obiteljskog turizma Istarske županije i Upravni odjel za turizam.

Da se prisjetimo, izložbu od 1994. organizira pulska Županijska gospodarska komora. Tijekom godina izložba je potvrdila kvalitetu i postala mjesto tradicionalnog okupljanja izlagača iz cijele Hrvatske s ciljem povezivanja poljoprivrednih proizvođača i prehrambene industrije.

­­­­­­Histria će biti otvorena do nedjelje do 17 sati, a ulaz je slobodan.