Novosti

15/02/2016

Glazbena rock slušaonica: gitarist Joe Bonamassa

U ovomjesečnoj Glazbenoj rock slušaonici bit će predstavljen po mnogima jedan od najboljih svjetskih blues-rock gitarista Joe Bonamassa, i to koncertom koji je održao u Royal Albert Hallu 4. svibnja 2009. godine. Ovaj glazbeni susret zakazan je za srijedu, 17. veljače 2016. u 19.00 sati.

Glazbena rock slušaonica - koncerti u tehnologiji visoke rezolucije redovni je program Gradske knjižnice i čitaonice Pula koji se održava treće srijede u mjesecu od 19 sati u dvorani Središnje knjižnice. Program pripremaju i slušaonice vode Boris Vučina i Ivica Karasi.

Bonamassa - jedan od ponajboljih svjetskih gitarista i karizmatična blues rock zvijezda, fenomenalni pjevač i skladatelj - još je kao dijete postao profesionalni blues izvođač, a prvi solo album objavio je 2000. Njegova fenomenalna gitaristička ostvarenja donijela su mu brojne nagrade: 2011. proglašen je gitaristom godine, 2009. dobio je nagradu Breakthrough artist of the year na dodjeli nagrada Classic rock'n'roll of Honour, Billbord ga uvrstio na 48. mjesto na listi 100 najboljih gitarista svih vremena.