Novosti

15/02/2016

15. Ucvirkenfest: Posluženo 300 porcija fritaje s čvarcima

Ovog je vikenda na pulskoj se tržnici održao se petnaesti po redu Ucvirkenfest - festival čvarka i jela od čvaraka u organizaciji Tržnice d.o.o. Pula i agencije Avenue & Žižo. Za građane je pripremljena fritaja od 600 jaja i čvaraka, upriličen je i veseli glazbeni program, a organizatori su pripremili i veliki gastro događaj - pripremanje čvaraka na licu mjesta. Drago Krivičić iz Premanture, Miroslav Mataušić iz tvrtke Frelimo iz Samobora i Buco iz Županje u tri kotla topili su čvarke na istarski, samoborski i slavonski način, a iste su potom posjetitelji i degustirali. Priprema čvaraka krenula je od ranih jutarnjih sati, a cijela manifestacija trajala je do 13 sati.

15. Ucvirken fest potvrdio je važnost ucvirki u domaćoj, lokalnoj gastronomiji. Još veća vrijednost ove manifestacije bila je promocija jela s čvarcima kojima Istra obiluje, otkrivanje starih recepata te kreiranje novih jela od čvaraka.