Novosti

23/02/2016

Treći dječji pjevački festival "Pula pjeva"

Treći dječji pjevački festival "Pula pjeva", koji službeno započinje 26. veljače, predstavile su danas pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti koja je ujedno i voditeljica projekta Irena Peruško, tajnica Društva "Naša Djeca" Ileana Zahtila Blašković te voditeljica Studija glazbene kreativnosti "Čarobna frula" Tatiana Giorgi.

"Riječ je o projektu, odnosno glazbenoj priči koja se pod pokroviteljstvom Grada Pule nastavlja i u 2016., a za koji vlada veliki interes", uvodno je kazala Peruško te nadodala kako je Pula grad bogate muzičke i glazbene kulture te kako se ovim festivalom upravo ta tradicija željela približiti najmlađim sugrađanima. "Cilj je sjediniti sve glazbene i obrazovne institucije grada i omogućiti najmlađima da se okušaju u glazbi, da se potakne njihov kreativni izričaj, da izgrade svoje samopouzdanje i samopoštovanje", naglasila je Peruško zaključivši kako je krajnji cilj da se djeca kroz pjesmu nalaze i druže te da steknu nova, trajna prijateljstva. Peruško se ujedno zahvalila roditeljima na podršci i profesorima glazbene kulture koji su prepoznali ovaj projekt.

"Audicije su na programu u petak, 26. veljače  u 17 sati za učenike viših razreda osnovnih škola, dok će se za učenike nižih razreda audicije održati 27. veljače u 10 sati, a u 11.30 sati na redu će biti srednjoškolci" navela je voditeljica Studija glazbene kreativnosti "Čarobna frula" Giorgi, pojasnivši kako će se sve audicije održati u dvorani Društva Naša djeca. Prijave na audicije traju od početka veljače, a svi oni koji to još nisu učinili mogu se prijaviti do kraja tjedna.

"Nakon audicija slijedi polufinale koje će se održati 5. ožujka u 11.00 sati, također u dvorani Društva Naša djeca, veliko finale slijedi na pozornici Istarskog narodnog kazališta, 7. svibnja", naglasila je voditeljica Čarobne frule. Sve navedene aktivnosti i nastupe pomno će pratiti ocjenjivački žiri sastavljen od šest članova, od čega je zasad poznato njih pet: dva člana dolaze s muzičke akademije u Puli - prof. Sofija Cingula i prof. Sabina Vidulin, zatim pjevačice Gabriela Galant Jelenić iz Nole i Elis Lovrić te pjevač i multiinstrumentalist Franko Krajcar.

O ulozi Dječjeg gradskog vijeća, odnosno Društva "Naša djeca" u sklopu pjevačkog festivala govorila je tajnica koja je kazala kako će "Članovi Dječjeg gradskog vijeća bit će logistička potpora ovom projektu. Društvo "Naša djeca" nositelj je aktivnosti "Grad Pula - prijatelj djece" i "Dječjeg gradskog vijeća" te se stoga pokazalo prirodnim da podržimo, odnosno budemo partneri jednom ovakvom projektu koji potiče aktivnosti vezane za djecu", naglasila je Zahtila Blašković.

Finale samog festivala snimai će Medvid koji će ujedno omogućiti i live straming. Medijski su pokrovitelji HRT- Radio Pula i Soundest Giardini.