Novosti

26/02/2016

Održano predavanje o važnosti kreativne industrije

Danas je u Kinu Valli direktor Creative Industries Styria Eberhard Schrempf održao predavanje o važnosti jačanja kreativnog sektora i njegove implementacije u sve segmente ekonomije, gospodarstva, turizma i društva u cjelini. Schrempf je govorio i o Grazu, dobitniku titule Europska prijestolnica kulture 2003. godine, a koji se smatra kreativnim središtem, ne samo austrijske pokrajine Štajerske, već i šireg područja.

Na predavanju su nazočila predstavnici užeg projektnog tima kandidature grada Pule za Europsku  prijestolnicu kulture u čije je ime Vlatka Kolarević kazala kako se ovo predavanje organizira u sklopu natječaja za Europsku prijestolnice kulture 2020. u čijem se finalu našla upravo Pula. Također je najavila predstavljanje cjelokupnog projekta i projektne knjige koje će se održati u subotu, 27. veljače u 13 sati u Kinu Valli.

Creative Industries Styria mrežna je organizacija koja podupire kreativne industrije u Štajerskoj i šire i čija je glavna misija jačanje i razvoj kreativnih industrija u Štajerskoj. Fokusirana je na koordinaciju širokog spektra kreativnih aktivnosti i teži razvoju i pozicioniranju tih aktivnosti unutar cjelokupne ekonomije Graza i Štajerske. Uloga CIS-a je medijacija i kontaktiranje velikog broja kreativnih tvrtki i partnera koji su zainteresirani za suradnju i partnerstvo.