Novosti

26/02/2016

Ministar turizma Anton Kliman u službenoj posjeti Puli

Novi ministar turizma Republike Hrvatske Anton Kliman danas se u svojoj prvoj službenoj posjeti Puli susreo s gradonačelnikom Borisom Miletićem, istarskim županom Valterom Flegom, predsjednicom Hrvatske udruge poslodavaca Gordanom Deranjom, direktorima TZ  i članovima Turističkog vijeća TZ Istarske županije. Nakon radnog sastanka u sjedištu Županije, delegacija se uputila do Foruma gdje je ministar razgledao pročelje zgrade koje je renovirano sredstvima Ministarstva turizma. Neplanirano, ministar je odlučio posjetiti i gradsku turističku zajednicu gdje je s djelatnicama kratko porazgovarao o novom sustavu prijave stranaca 'e Visitor' nakon čega su se domaćini i gosti uputili u obilazak Muzila. 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić tom je prigodom rekao kako želi da Muzil postane urbani dio Pule kako je to predviđeno prostornim planovima, odnosno otvoren za građane. 'Vidite na što sliči ova napuštena vojna imovina. Ona se treba staviti u funkciju da bi se mogle osigurati nove investicije i vjerujem da će novi ministar podržati ovaj projekt te da će se procesi donašanja odluka ubrzati', kazao je Miletić.

Po završetku radnog sastanka u županiji novi je ministar poručio: 'Veoma sam sretan da sam kod kuće, preuzimanjem funkcije ministra zatekao sam istarski turizam u dobrom stanju, što ne znači da ne može biti i bolje. Na današnjem smo sastanku postigli visoki stupanj suglasja, razgovarali smo  o nautičkom turizmu, privatnom smještaju, stavljanju mrtvih nekretnina u funkciju, te o mogućnostima korigiranja PDV-a. Dati ću sve od sebe da turizam bude na visokoj razini i konkurentan na tržištu. U svakom slučaju, čeka nas veoma izazovan posao u kojemu će Ministarstvo turizma kao servis dati veliki obol u rješavanju problema'.