Novosti

02/03/2016

Savjet mladih Grada Pule u Koordinaciji savjeta mladih RH

Savjet mladih Grada Pule ovog je vikenda bio domaćin radnog sastanka na kojemu se raspravljalo o osnivanju Koordinacije gradskih savjeta mladih Republike Hrvatske. Sastanku su, uz domaćine Lene Radunić i Dina Starčića u ime Savjeta mladih Grada Pule, prisustvovali predstavnici Savjeta mladih Grada Trogira kao inicijatori osnivanja Koordinacije, te predstavnici Savjeta mladih Grada Labina, Savjeta mladih Grada Poreča i Savjeta mladih Grada Rijeke.

Ciljevi Koordinacije su umrežavanje, razmjena iskustava u savjetovanju donositelja odluka koji se bave mladima te stvaranje platformi za buduću suradnju među svim savjetima u RH. Ante Škrobica iz Savjeta mladih Grada Trogira predstavio je koncept funkcioniranja Koordinacije, predložio je Statut, objasnio je princip odlučivanja, obaveze članova te daljnje projekte koji bi se realizirali u budućem periodu.

Koordinaciju su podržali Ministarstvo socijalne politike i mladih, Udruga gradova i Zaklada FES ((Friedrich Ebert Stiftung).

Osim u Puli, radni sastanci održani su i u Splitu, Zagrebu te Osijeku gdje se također raspravljalo o istim temama.

Sredinom ožujka, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, u Trogiru će biti organizirana konferencija na temu  EU i mladi. U sklopu konferencije održat će se Izborna skupština Koordinacije gradskih savjeta mladih Republike Hrvatske na kojoj će prisustvovati i predstavnici Savjeta mladih Grada Pule.