Novosti

03/03/2016

Miletić i Flego čestitali Međunarodni dan civilne zaštite

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego održali su danas u prostorijama pulske Komunalne palače već tradicionalni prijem povodom Međunarodnog dana civilne zaštite za sve predstavnike službi zaštite i spašavanja iz Pule i Istre te goste iz Italije i Slovenije. 

Okupljenima se obratio pulski gradonačelnik koji je svim pripadnicima civilne zaštite čestitao njihov dan te se svima zahvalio na suradnji i zajedništvu budući da je to jedini način na koji se postiže efikasnost. "Pred nama su brojni izazovi, svjedočimo migrantskoj krizi koja nagriza temelje ujedinjene Europe i stoga je svakoj lokalnoj zajednici izuzetno potrebna pomoć snaga civilne zaštite. Osjećaj sigurnosti koji je prisutan kod naših građana, ali i turista , možemo zahvaliti upravo sustavu zaštite i spašavanja", zaključno je kazao Miletić, a svima koji sudjeluju u ovom važnom i odgovornom poslu zahvalio je i zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin

"Jedan od temeljnih zadataka gradova, općina i županije, a koji je na vrhu ljestvice prioriteta jest sigurnost naših građana", konstatirao je župan Flego nadodavši kako bismo to mogli postići morali smo zajednički djelovati. Navedeno je potkrijepio citatom Toma Forda "tajna uspjeha je biti spreman".

Prisutne je pozdravio i Dino Kozlevac, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije, koji je kazao kako je sustav civilne zaštite primjereno organiziran zahvaljujući podršci jedinica lokalne i regionalne samouprave na području Istarske županije te su ga tijela odgovorna za funkcioniranje sustava ocijenila kao jednim od boljih u Hrvatskoj.