Novosti

04/03/2016

Pula zanimljiva filmska destinacija

Produkcijska kuća Jaako dobra produkcija j.d.o.o. iz Zagreba, u suradnji s nizozemskom produkcijskom kućom Rinkel Film, priprema snimanje dijela povijesnog igranog filma "A real Vermeer" na području Istre u terminu od 7. do 11. ožujka 2016. godine. U Puli  će se filmske scene snimati u ponedjeljak, 7. ožujka u jutarnjim satima na Forumu i okolici, a u popodnevnim satima scena će se premjestiti na područje oko Arene.

Radnja filma smještena je u dvadesete godine dvadesetog stoljeća, a govori o mladom slikaru Han van Meegerenu, koji u tim godinama pokušava naći svoje mjesto u Amsterdamskoj - Art sceni. Pošto slika u stilu svojih idola Rembrandta i Vermeera, kritičari tog vremena okarakterizirali su ga kao nezanimljivog i staromodnog. Kako bi svima dokazao svoju umjetničku veličinu, naslika lažnog Vermeera, kojega tadašnji svijet umjetnosti i kritičara umjetnosti proglasi autentičnim djelom Johannesa Vermeera. Uvidjevši to, Han odustaje od svog prvotnog plana, da se osveti i izvrgne ruglu tadašnju umjetničku elitu i kritiku, te nastavlja zarađivati mnogobrojnim falsifikatima umjetničkih dijela. Uskoro bude uhvaćen u mrežu laži i obmana, zbog čega gubi kontrolu nad svojim životom"¦

Zahvaljujući brojnim kulturnim znamenitostima Pula je odabrana kao idealna destinacija za snimanje scena povijesnog filma. To predstavlja dodatnu promociju grada širom svijeta, koji uz nadaleko poznat Filmski festival postoje i privlačna destinacija za snimanje filmova. 

Dijelovi filma snimat će se i na drugim lokacijama u Istri.