Novosti

04/03/2016

Miletić i Flego na otvaranju izložbe Tvornice stakla u Puli u Svetim srcima

U izložbeno-galerijskom prostoru Svetih srca otvorena je sinoć "Izložba tvornice stakla u Puli" kojoj su prisustvovali i pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego.

"Ponosan sam na našu pulsku tvornicu koja je opstala u kriznim vremenima te je danas primjer dobrog poslovanja, a još sam ponosniji što se upravo ovdje proizvode jedinstveni artikli koji se prodaju po cijelome svijetu. Čestitam svima još jednom 60. rođendan i želim vam još puno uspješnih godina", naglasio je gradonačelnik.

U Svetim srcima prikazan je presjek proizvodnje kroz povijest, a budući da je postav osmišljen na multimedijalan način, putem videouradaka je predstavljen dio povijesti rada u tvornici koja ima između 220 i 230 zaposlenih, od čega njih oko 180 rade u direktnoj proizvodnji.

Tehnički direktor Oleg Tognon osvrnuo se na povijest tvornice, a predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić uručila mu je priznanje za 60 godina uspješnog rada tvornice i poželila još puno uspjeha.

Izložba će se moći besplatno razgledati svakoga dana, sve do 5. svibnja, od 9 do 21 sat.