Novosti

09/03/2016

Grad Pula i Gea organizirali predavanje o prevenciji i liječenju karcinoma dojke

U pulskoj Komunalnoj palači danas je za djelatnice gradske uprave održano drugo po redu edukativno predavanje na temu "Prevencija i liječenje karcinoma dojke". Riječ je o projektu koji provode Grad Pula i Klub žena liječenih od karcinoma dojke GEA - Pula i kojega podržava Ministarstvo zdravlja.

"Pohvalno je što ste odvojile dio svog slobodnog vremena kako biste napravile nešto korisno za sebe. Prevencija je važan faktor u ranoj dijagnostici i liječenju te smo iz tog razloga, uz redovite sistematske preglede, odlučili našim djelatnicima osigurati i predavanja popraćena radionicama", kazala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Spomenuto predavanje održali su onkolog Ars Medice Pula Mario Božac i kirurg iz Opće bolnice Pula Renato Vidos, dok je radionicu o samopregledu dojke vodila viša medicinska sestra Ivanka Vareško.

"Zabrinjavajući je podatak koji govori da svaka deveta žena u Istri oboli od raka dojke, dok je na području Hrvatske prošle godine bilo 2.200 novooboljelih žena, od čega je njih gotovo tisuću preminulo. Uz redovite samopreglede, rano otkrivanje i prevenciju, rak dojke je izlječiv", naglasio je Božac.