Novosti

10/03/2016

Gortanova uvala do ljeta s novim sadržajem

Na lokaciji u Gortanovoj uvali, koju u ljetnom periodu posjećuje velik broj kupača i ostalih posjetitelja, danas će se postaviti sanitarni čvor, odnosno predfabricirani kontejner, prema uzoru na onaj postavljen prošle godine na kupalištu Mornar. Sanitarni čvor će, po onočanju radova na izvedbi priključaka, biti u funkciji početkom travnja ove godine. Kontejner sadrži tri kabine, od čega jednu prilagođenu za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Kako bi se korisnicima, omogućio siguran pristup sanitarnom kontejneru izvest će se izbočine za kontrolu brzine kretanja s pješačkim prijelazom obilježenim horizontalnom signalizacijom.

Zbog dopreme i montaže sanitarnog čvora, koje će obaviti Euromodul d.o.o. iz Viškova, u Ulici Lungomare, u prijepodnevnim satima, privremeno će se zatvoriti promet.

Osim privremenog zatvaranja prometa u Ulici Lungomare, na snazi će biti i privremena regulacija prometa na Šišanskoj cesti, od Busolera prema Škatarima, gdje će se tijekom dana odvijati radovi na sanaciji prometnice. Promet će se propuštati naizmjenično uz semafore. Radove izvode Cesta d.o.o.