Novosti

10/03/2016

Uspješna godina za pulske sportaše

U Domu hrvatskih branitelja u Puli danas je održana svečana dodjela nagrada za najbolje sportaše Grada Pule u 2015. godini.

Predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek pohvalio je sportske uspjehe i vrijedan rad svih nominiranih sportaša i sportašica. "Protekle ste godine uspješno predstavljali naš grad i županiju te vam želim još bolje rezultate u vašim sportskim karijerama." - naglasio je Cvek.

Milan Sead Soldatić predsjednik Saveza sportova Grada Pule poželio je svim natjecateljima puno uspjeha posebice u ovoj Olimpijskoj godini.

Nakon uvodnog govora Robert Cvek je uručio nagrade sportske zajednice Grada Pule za 2015. godinu za obljetnice klubova koje su ove godine osvojili: boks klub Pula za 70 godina, jedriličarski klub Vega i veslački klub Istra za 130 godina te košarkaški klub Stoja za 40 godina postojanja.

U kategorijama za žene pojedinačno je najboljom sportašicom proglašena atletičarka Dorja Zanetić, dok je najperspektivnija sportašica protekle godine postala judašica Lara Kliba. U muškoj kategoriju pojedinačnu je nagradu osvojio judaš Dominik Družeta, dok je plivač Bruno Blašković osvojio vrijednu nagradu za najperspektivnijeg pulskog sportaša. Ekipno nagrade su osvojili atletski klub Istra i judo klub Istarski borac, dok su u kategoriji najboljih sportaša s invaliditetom nagrade osvojili Mirjana Ružnjak u biciklizmu i Davor Komar u boćanju.