Novosti

15/03/2016

OŠ Šijana predstavila digitalnu učionicu

U Osnovnoj školi Šijana predstavljene su danas učionice opremljene novom digitalnom opremom. Oprema je dobivena u sklopu pilot projekta "e-Škole: Razvoj sustava digitalne zrelosti škola", a provodi ga Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet uz potporu Grada Pule, kao osnivača osnovnih škola.

"Posebno me veseli što se kao Grad možemo pohvaliti činjenicom da u ovom pilot projektu sudjeluju čak tri pulske škole koje su zauzele mjesto među 10 posto škola s područja cijele Hrvatske", naglasila je Puh Belci nadodavši kako je uz Šijanu riječ i o osnovnim školama Stoja i Vidikovac. Grad kontinuirano ulaže u informatizaciju svih 11 osnovnih škola te će u ovoj godini sve osnovne škole, nakon postavljanja wi-fi mreže i nabavke tablet računala za još dvije škole, uči u sustav e-dnevnika, istaknula je Puh Belci.

Pročelnica UO za društvene djelatnosti čestitala je svima na dobro obavljenom poslu te svima zaželjela puno uspjeha pri realizaciji svih aktivnosti. "Osnovna škola Šijana našla se među 20 škola koje su, nakon potpisivanja Ugovora o sudjelovanju u travnju 2015. u Ministarstvu, krenule s prvom fazom pilot projekta", ponosno je kazala ravnateljica OŠ Šijana Alma Tomljanović te istaknula kako se škola Šijana našla među 150 odabranih osnovnih i srednjih škola, od ukupno 705 prijavljenih s područja cijele Hrvatske. "Volim kazati kako smo proaktivna škola koja svoje učenike uključuje u mnogobrojne izvannastavne aktivnosti te je upravo ta proaktivnost dodatno doprinijela da baš naša škola bude odabrana za ovaj pilot projekt", pojasnila je ravnateljica te posebno se zahvalivši Gradu Puli na pismu namjere i pruženoj podršci pri implementaciji projekta.

Zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi pohvalila je projekt te kazala kako je velika čast, ali i velika odgovornost za cijelu školu i sve koji sudjeluju u pilot projektu. "Vjerujem da ćete ostvariti vrhunske rezultate i da će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta znati to prepoznati", nadodala je Benussi.

Škole uključene u pilot projekt bit će u prilici prilagoditi načine učenja i poučavanja novom informatiziranom okolišu s ciljem uporabe suvremenih metoda i alata u nastavi. Treba naglasiti kako će kroz projekt biti znatno podignuta razina digitalne zrelosti škole, što će svakako unaprijediti nastavni proces i lakše praćenje napredovanja učenika.

OŠ Šijana je u sklopu pilot projekta opremila dvije učionice s prezentacijskom opremom te s 30 tableta koje će učenici koristiti u nastavi. Osim toga, provedeni su i potrebni infrastrukturni radovi vezani za pristup internetu duž cijele škole, a svaki od učitelja ili profesora, kao i ostali djelatnici škole, dobili su vlastiti tablet ili prijenosno računalo.