Novosti

17/03/2016

Građevinski materijal s gradilišta bolnice namijenjen izgradnji sportske lučice Štinjan

Pulski gradonačelnik Boris Miletić pokrenuo je inicijativu da višak građevinskog materijala s gradilišta nove pulske opće bolnice Grad Pula dodijeli Pomorskom sportsko-ribolovnom društvu Štinjan za nasipavanje i potrebe uređenje lučice posebne sportske namjene u Štinjanu. Naime, Grad Pula se odrekao 3.800 kubika tehničko-građevnog kamena mineralne sirovine s gradilišta bolnice te je Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom uputio službeni zahtjev da se navedeni materijal dodijeli za uređenje lučice u Štinjanu.


Nakon što je prošle godine Grad Pula Pomorsko sportsko ribolovno društvo Štinjan oslobodio obveze plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu nešto većem od 207 tisuća kuna, ustupanjem građevnog materijala procjenjene vrijednosti oko 102 tisuće kuna, dodatno se želi potaknuti razvoj lučice Štinjan, a čime će u konačnici i cijena veza za sve mještane Štinjana i članove istoimenog Pomorsko sportsko-ribolovnog društva biti znatno povoljnija.


Rekonstrukcijom je planirano proširenje kapaciteta lučice kao i izgradnja lukobrana i centralnog gata, dok su na obalnom dijelu predviđeni funkcionalni sadržaji. Do sad su mještani i korisnici lučice u ovaj zahtjevan projekt uložili mnogo truda, vremena i vlastitih novčanih sredstava, a jednom gotova, izgradnja će lučice dodatno doprinijeti turističkom razvoju Štinjana i cijelog grada Pule.