Novosti

17/03/2016

Pula okom matematike: Pula+ 2016

Matematičko društvo "Istra" poziva sve učenika osnovnih škola grada Pule da dostave zgotovljene radove za projekt Pula okom matematike: Pula+ 2016. Riječ je o projektu koji se već sedmu godinu  provodi u sklopu proslave Dana Grada Pule, a tim se povodom u Komunalnoj palači i prezentiraju te nagrađuju tri najbolja učenička rada.

Naime, projekt "Pula +" je smotra malih znanstveno-istraživačkih radova učenika osnovnih  škola grada Pule  čiji je smisao pokazati kako učenici vide svoj grad okom i srcem matematike, kako primjenjuju i povezuju naučeno i kako otkrivaju svoj grad kroz njegovu povijest, kulturu, umjetnost, arhitekturu, književnost i jezike. Sam projekt ima za cilj popularizaciju matematike kao i primjenu matematike u svakodnevnom životu. Na natječaju mogu sudjelovati timovi učenika  osnovnih  škola grada Pule. U svakom timu može biti najviše 5 učenika, a njihov je zadatak samostalno izraditi izvješće o radu na projektu i po izboru plakat i/ili multimedijsku prezentaciju (audio, video, flash, powerpoint, web prezentacije, maketa"¦) uz  savjete jednog ili više mentora.

Svi koji su se prijavili do 15.ožujka imaju rok za dostavu završenih radova (rad i izvješće) do 5.travnja 2016. godine i to poštom na adresu: Matematičko društvo "Istra", Dragonja 10, 52100 Pula. Više informacija možete potražiti na web stranicama: http://www.mdi.hr i http://md-istra.blogspot.com/