Novosti

17/03/2016

Niži režijski troškovi za stanare zgrade Sv. Polikarp 7

Stanari zgrade na adresi Sv. Polikar 7 na Stoji već počekom ljeta ove godine mogli bi dobiti niže račune za režije zahvaljujući energetskoj obnovi zgrade, koja je započela u ožujku ove godine. Ušteda energije i do 60 posto ostvarit će se zahvaljujući toplinskoj i zvučnoj izolaciji stropa,  i poda prizemlja te postavom termoizolacije od ekspandiranog polistirena unutar ETICS fasadnog sustava Chromos svijetlosti. Uz to postavit će se i PVC stolarija.

Castrum Pula 97 d.o.o., uz suglasnost stanara, uspješno je kandidirao projekt energetske obnove zgrade na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji u 100 postotnom iznosu financira izradu projektne dokumentacije te sufinancira do 40 posto opravdanih troškova energetske obnove. Investicija iznosi 343.924,37 kuna s uključenim PDV-om, od čega ostatak vrijednosti pokrivaju stanari kreditnim zaduženjem.

"Drago mi je što su stanari prepoznali važnost energetske obnove svojih domova kojima će se značajno smanjiti režijski troškovi, povećati kvaliteta življenja sama i vrijednost nekretnina. Ovo je jedinstvena prilika da se zgrade obnove uz financijsku pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tim naših stručnjaka intenzivno radi na pripremi dokumentacije za nove natječaje koje će Fond raspisati u 2016. godini kako bi sami vlasnici stanova u konačnici višestruko uštedjeli,." istaknuo je direktor Castrum Pula 97. d.o.o. Aleksandar Matić.

Izvođač radova je pulska građevinska firma Adrion d.o.o., a rok završetka je 10. svibanj 2016. godine.