Novosti

21/03/2016

Obilježena deseta godišnjica Down sindrom centra Pula

Danas je, upravo na Svjetski dan osoba s Downovim sindromom, svoju desetu  godišnjicu djelovanja proslavio Down sindrom centar Pula. U ime Grada Pule, koji sve ove godine podupire rad centra, čestitku na predanom trudu i postignutim ostvarenjima uputila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović koja im je zaželjela još puno uspjeha u daljnjem radu.

Podršku proslavi uputio je i zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Ante Babić koji je izrazio spremnost Ministarstva za daljnjim financiranjem centra koji, prema njegovim riječima, olakšava život i pruža podršku djeci s Down sindromom.

"Cilj današnjeg dana je buđenje svijesti i razumijevanja kako bi se poboljšala kvaliteta života osoba s Down sindromom te priznavanje dostojanstva, prava i dobrobiti u njihovoj svakodnevici" kazala je Davorka Maras Tkačuk, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb IŽ.

Predsjednica centra Branka Butorac kazala je kako je centar njezin život. "Promijenila sam sve krećući na put podrške vlastitoj kćeri. U susret su mi izašli Grad Pula, Istarska županija i sama država" kazala je Butorac pojasnivši kako danas Pula može biti ponosna što je prepoznata kao mjesto dobre prakse, tolerancije, suradnje i integracije i van granica naše zemlje.

U sklopu manifestacije održao se bogati kulturno-zabavni program kojemu su nazočile brojne Down obitelji iz cijele Hrvatske, polaznici pulskih dječjih vrtića, učenici srednje Strukovne škole E. Kumičića iz Rovinja te učenici iz Francuske.