Novosti

25/03/2016

Izgradnja multifunkcionalnog igrališta na Valdebeku u završnoj fazi

Izgradnja multifunkcionalnog igrališta na Valdebeku u završnoj je fazi te će već u lipnju  ove godine korisnici  moći uživati u pregršt sadržaja koji će se nalaziti na  novoizgrađenom igralištu površine 10 tisuća metra kvadratnih. Uz novo boćalište, igralište za košarku, odbojku, badminton i,mali nogomet, predviđeno je i uređenje dječjeg igralište s edukativnom stazom ponašanja u prometu, ograđeni prostor za pse, biciklističko - pješačka staza, teren i stolovi za stolni tenis te ostala prateća oprema i infrastruktura.

"Zadovoljan sam dinamikom izvođenja radova na izgradnji predmetnog igrališta. U sklopu dosadašnjih radova izvršeni su svi zemljani radovi, položene su instalacije, sva podzemna infrastruktura uključujući navodnjavanje, postavljena je javna rasvjeta te ograda igrališta. Također postavljeni su i rubnjaci pješačke staze i pristupne prometnice, betonirana je većina staze te su izvršeni asfalterski radovi na podlozi igrališta. Nakon što se postavi podloga igrališta montirat će se igrala, oprema multifunkcionalnih igrališta, te će uslijediti završni radovi uređenja zelenila i postavljenje  vertikalne i horizontalne signalizacije." kazao je p.o. gradonačelnika pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić.

Sadržajno, prostor će biti prilagođen za sve dobne generacije i u potpunosti će zadovoljiti sportsko-rekreacijske afinitete svih korisnika. Uz postojeće uređene zelene površine i gradske parkove obnovljene dječjim igralima, dodatno će pružiti mjesto za druženje, zabavu i sportske aktivnosti.

Investicija, je započela u listopadu prošle godine i iznosi oko 4,5 milijuna kuna, a radove izvodi zajednica ponuditelja Cesta d.o.o. Pula i Croatia Tenis d.o.o. Zagreb.