Novosti

25/03/2016

Nova ograda, golovi, koševi i rasvjeta za korisnike sportskog igrališta u centru Pule

Radovi na uređenju sportskog igrališta u Držićevoj ulici u samom centru Pule u blizini osnovne škole Centar dobro napreduju. Po dovršetku radova, igralište će imati nove nogometne golove, koševe za košarku, rasvjetu i novu ogradu.
Radovi na uređenju igrališta započeli su krajem siječnja ove godine i to uklanjanjem postojeće derutne ograde igrališta. U međuvremenu su, osim temelja za novu ogradu, postavljeni i temelji za koševe i golove te je u dijelu sanirana odvodnja. Uz ostala manja uređenja uredit  će se i pristup za  interventna vozila.
Za sve planirane radove ishodovane su potrebne suglasnosti nadležnog Konzervatorskog odjela u Puli te je ugovoren arheološki nadzor. Tijekom dosadašnjih radova na gradilištu su pronađeni arheološki nalazi, što je imalo utjecaja na dinamiku izvođenja radova koje, sukladno fazama, izvode Pulaparking d.o.o. Pula, trgovačko društvo Cesta d.o.o. Pula te trgovačko društvo Vintijan d.o.o. Pula. Procijenjena vrijednost investicije iznosi nešto više od 400 tisuća kuna. Radovi se nastavljaju po planu u ovisnosti o eventualnim daljnjim arheološkim nalazima i vjerujemo da će se okončati u što je moguće kraćem roku kako bi korisnici igrališta mogli uživati na uređenom i opremljenom igralištu.