Novosti

30/03/2016

Predstavnici Savjeta mladih Grada Pule gostovali na konferenciji "Mladi i EU"

Proteklog je vikenda u Trogiru održana Konferencija "˜Mladi i EU"™. Cilj Konferencije bio je okupiti predstavnike Savjeta mladih Republike Hrvatske u svrhu educiranja i razmjene iskustava, a na samoj Konferenciji je prisustvovalo preko 200 predstavnika Savjeta mladih iz čitave Hrvatske.

Ispred Savjeta mladih Grada Pule, konferenciji je prisustvovao potpredsjednik Dino Starčić koji je naglasio važnost ovakvih događaja upravo zbog povezivanja mladih i razmjene iskustva u cilju što kvalitetnijeg rada.

"Glavni cilj konferencije bio je upoznavanje mladih s mogućnostima koje im se nude u okviru programa Europske unije poput  "Garancije za mlade" i "Erasmus plus", a naglasak je bio na aktualnom stanju mladih u RH te potencijalnim alatima za što brže uključivanje mladih na tržište rada nakon završetka obrazovanja" kazao je Starčić.

Na Konferenciji su gostovali: mr. sc. Ivana Maletić, doc. dr. sc. Marija Boban te mr. sc. Marko Curavić koji su upoznali mlade s mogućnostima koje im se pružaju unutar Europske unije te im davali smjernice za daljnji rad.

Također, u sklopu Konferencije održana je i Izborna skupština Koordinacije gradskih savjeta mladih Republike Hrvatske (KGSMRH) na kojoj je izabrano vodstvo na mandat od četiri godine, a Lena Radunić iz Savjeta mladih Grada Pule izabrana je u predsjedništvo Koordinacije gradskih savjeta mladih Republike Hrvatske.