Novosti

31/03/2016

Miletić primio saborskog zastupnika Kajtazija i predstavnike Romske zajednice

Ususret Svjetskom danu Roma, pulski je gradonačelnik Boris Miletić zajedno s gradonačelnikom Vodnjana Klaudiom Vitasovićem danas u Komunalnoj palači primio saborskog zastupnika Veljka Kajtazija te predstavnike romskih nacionalnih manjina. Sastanku su nazočili predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj "Kali Sara" Suzana Krmač, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Istarske županije Nedžat Bajrami, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Pule Jetiš Bajrami, predsjednik lokalne romske udruge Veli Huseini, predsjednik romskog naselja iz Pule Ćuna Zeko, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine iz Vodnjana Ibrahim Punušković te potpredsjednica skupštine Istarske županije Tamara Brussich.

"Pula je grad koji je nadaleko poznat po suživotu manjinskih zajednica te stoga mogu kazati da već niz godina iznimno odlično surađujemo i s romskom zajednicom u našem gradu", ponosno je istaknuo Miletić nadodavši kako je Pula grad koji njeguje toleranciju i multikulturalnost te se zalaže za prava svih nacionalnih manjinama.

S gradonačelnikom se složio Veljko Kajtazi koji je dodao kako je za dobrobit svih Roma, ali i ostalih pripadnika nacionalnih manjina, iznimno važna međuinstitucionalna suradnja, kao i podrška lokalne zajednice.

Na sastanku je bilo riječi i o svakodnevnim problemima s kojima se susreću pripadnici romske manjine pa su istom prisustvovali i ravnatelji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - ispostave Pula te Centra za socijalnu skrb, a u svrhu iznalaženja mogućih povoljnih rješenja kojima bi se dodatno poboljšali životni uvjeti Roma u lokalnoj zajednici.