Novosti

06/04/2016

Započinje izgradnja dječjeg igrališta u Šijani

U Vitasovićevoj ulici u Šijani sutra započinje izgradnja dječjeg igrališta na površini od 460 metra kvadratnih unutar postojeće zelene površine smještene između stambenog bloka i gradske prometnice. Igralište će biti opremljeno ljuljačkom, klackalicom za četvero djece, kućicom za penjanje i provlačenje s dvostrešnim protukliznim krovom i klupicom, kombiniranim igralom, vrtuljkom i njihalicom za jedno dijete, sve raspoređeno unutar nepravilne forme, na antitraumatskoj podlozi u crvenoj boji s dekor krugovima u žutoj, plavoj i zelenoj boji. Zbog blizine prometnice (zaobilaznice), dječje igralište ogradit će se  panelnom ogradom u svjetlo plavoj boji s integriranim dvokrilnim vratima kako bi kontrola ulaza i izlaza bila sigurna. Na igralište će se ulaziti s parkirališta gdje je planirana izrada popločene pješačke staze kao prilaz ograđenom dječjem igralištu. Neposredno pred ulazom u ograđeno igralište proširit će se popločene površine zbog postave stola s dvije klupe. Postavit će se i betonski parkovni rubnjaci te će posaditi stablašice na ulazu u igralište i unutar zelenih "otoka".  
Izvođač radova je trgovačko društvo Cesta d.o.o., a rok izvođenja 40 radnih dana. Vrijednost investicije iznosi 366.988,50  kuna.
Podsjetimo, prošli tjedan započela je i izgradnja modernog dječjeg igrališta u Štinjanu na površini od 340 metara kvadratnih, te se u potpunosti obnavlja dječje igralište na Velom Vrhu (između Sponzine ulice i Ulice braće Leonardelli) te dječje igralište u Japodskoj ulici. Valja naglasiti da je podizanje standarda i kvalitete življenja mladih jedno od prioritetnih zadataka Grada Pule, a taj se cilj postiže, između ostalog, ulaganjem u infrastrukturu namijenjenu njima.