Novosti

08/04/2016

TZ Pula promovira manifestacije i događaje u Puli

Pulski City tour

Turistička zajednica grada Pule započela je s promocijom većih manifestacija i događaja grada Pule - Pulski City Tour - po hrvatskim gradovima i susjednim državama.   Prva u nizu promocija održala se u srijedu u Rijeci uz pomoć interaktivnih instalacija manifestacije Visualia - festivala audiovizualne umjetnosti koji će se ove godine održati od 12. do 14. svibnja u Puli. U večernjim satima tako su se na Trgu 111. brigade hrvatske vojske u Rijeci, upalile su svjetla svih instalacija i na taj način se stanovnicima i posjetiteljima Rijeke približio ne samo festival Visualia, već i Pula kao destinacija festivala i većih događaja. Članovi kreativnog tima Sonitus osmislili su video zid koji je s jedne strane projicirao promotivne video uratke događaja i manifestacija u Puli a koji je ujedno bio interaktivan te je svjetlima pratio prolaznike. Osim video zida, posjetitelji ove promocije, mogli su sjediti na svjetlećim klupicama na kojima se sviralo. "Svjetleći štular" pak šetao je i animirao prolaznike dijeleći programe raznih pulskih događanja.
Promocija manifestacija i događaja u Puli, obuhvaća razdoblje od mjeseca svibnja, mjeseca održavanja same Visualije, do Dana antike, Spectacule Antique, 22. PUF-a - međunarodnog kazališnog festivala, 63. Pulskog filmskog festivala, 14. Seasplash festivala, Dimension festivala, 22. Croatia bike week-a, Outlook festivala, sportske manifestacije Ironman 70.3.,  22. Sa(n)jam knjige u Istri te sve najavljene koncerte u Areni.
Ovakvom promocijom TZ Pula na jednu večer predstavlja pulske manifestacije u gradovima domaćinima što je ujedno i poziv njihovim stanovnicima da posjete festival Visualia i druge manifestacije koje se održavaju u Puli.
Nakon Rijeke, City Tour Pule nastavlja se u Ljubljani, Zagrebu i Trstu.

Kako je bilo na prošlogodišnjoj Visualiji možete pogledati na sljedećem linku.