Novosti

15/04/2016

INK-u nagrada za najbolju predstavu u cjelini

Predstava u produkciji Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula- "Zatvaramo"! autorice i plesne koreografkinje Andree Gotovineu suradnji s izvođačima proglašena je  najboljom predstavom u cjelinina 18. susretima profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ!

Susret je održan od 11. do 14. travnja 2016. u Bjelovaru, u organizaciji Hrvatskog centra ASSITEJ i Grada Bjelovara. Više od 2500 djece pogledalo je 11 predstava dramskih  studija iz Zagreba, Pule, Karlovca,Velike Gorice,Čakovca,Varaždina, Zadra, Rijeke i Šibenika.

Predstava "Zatvaramo!" nastala je u suradnji s izvođačima, polaznicima radionice Scenski pokret Dramskog studija INK. Prvobitna ideja je bila da se predstava događa u pedesetim godinama prošlog stoljeća, ali se od toga odustalo, pa "Zatvaramo!" nema jasnu vremensku odrednicu. Jednostavno, mogla bi se događati bilo kada u prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti. Eto, sad se dogodila baš u Bjelovaru, i osvojila, kako stručni ocjenjivački sud, tako i oduševljenu publiku.

- Moja osobna potreba da se puste svi ti okviri proizašla je iz materijala koji su polaznici stvarali, koje sam vidjela od njih i koji su vapili za slobodom, a zadani okviri su ih držali unutra. Svaki izvođač pronašao je svoje mjesto, krenuo iz neke osobne priče ili odnosa, materijali su se razvijali i uz moju pomoć dobivali formu. Nemamo teksta kojim ćemo nešto ispričati, ali oni svojim izražajem, emocijom i načinom kretanja jako puno komuniciraju- istaknula je Gotovina.

Prosudbena komisija u sastavu: Maja Katić glumica, Ivan Kristijan Majić redatelj i Iva Matija Bitanga scenografkinja, dodijelila je ove godine dvije ravnopravne nagrade Zvjezdana Ladika za najkvalitetniji  dramsko-pedagoški rad dramskom pedagogu  Vladi Krušiću  za predstavu VI STE DOBRODOŠLI  u izvedbi polaznika Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu i  Davoru Dokleji za predstavu ZOO! u izvedbi Dramskog studija DADA, Kazališne družine Pinklec iz Čakovca.