Novosti

18/04/2016

Promocija pulskih događanja i festivala Visualia uskoro i u Trstu

 


Nakon Rijeke, Ljubljane i Zagreba, City Tour Pule, kojim TZ grada Pule promovira veće manifestacije i događaje grada Pule nastavlja se  uskoro u Trstu. 

Posjetitelji su na održanim promocijama mogli dobiti informacije putem interaktivnih instalacija Visualije - festivala audiovizualne umjetnosti koji će se ove godine održati od 12. do 14. svibnja u Puli. Također, mogli su premijerno isprobati neke od svjetlosnih instalacija Visualije koje će posjetitelje dočekati u svibnju u Puli. Osim svjetlosnih instalacija i video zida, posjetiteljima su bili dostupni promotivni materijali raznih većih pulskih događanja, manifestacija i festivala.

Bogatstvo međunarodnog festivala Visualia je sudjelovanje inozemnih umjetnika koji dolaze u Pulu. No, još veću vrijednost Festivalu daje sudjelovanje domaćih snaga iz udruge Sonitus koji kreiraju program te znaju odabrati posebne lokacije čime uspješno realiziraju jedinstvene svjetlosne instalacije. Upravo su članovi kreativnog tima Sonitus osmislili i realizirali video zid koji s jedne strane projicira promotivne video uratke događaja i manifestacija u Puli. Video zid je s druge strane interaktivan te svjetlima prati prolaznike. Osim video zida, posjetitelji ovih promocija, sjedili su na svjetlećim klupicama na kojima se može svirati,  a u karavani pulskog City Tour-a sudjeluje i "Svjetleći štular".

Promocija TZ grada Pule obuhvaća razdoblje od mjeseca svibnja, mjeseca održavanja same Visualije, te najavljuje i druge manifestacije koje se održavaju tijekom godine u Puli, kao što su: Dani antike, Spectacula Antiqua, 22. PUF-međunarodni kazališni festival, 63. Pulski filmski festival, 14. Seasplash festival, Dimension festival, 22. Croatia bike week, Outlook festival, sportska manifestacija Ironman 70.3.,  22. Sa(n)jam knjige u Istri te svi najavljeni koncerti u Areni.

Više informacija o ovim događajima u Puli možete potražiti i na www.pulainfo.hr

Kako je bilo na prošlogodišnjoj Visualiji možete pogledati na sljedećem linku.