Novosti

19/04/2016

Dobrobit najmlađih sugrađana Gradu Puli na prvome je mjestu

Gradonačelnik Pule Boris Miletić danas je zajedno sa svojom zamjenicom Elenom Puh Belci i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović primio predsjednicu Udruge privatnih vrtića Istarske županije Sabinu Vidos Vitasović te novoizabrane članice predsjedništva Lorenu Banko - Veličković, Renatu Vlahović i Vanju Bosnić.

"Pula je grad kojemu je dobrobit njegovih najmlađih sugrađana na prvome mjestu te je stoga iznimno važno da i ubuduće nastavimo njegovati ovaj vid zajedništva i kvalitetne suradnje koji Grad ostvaruje s Udrugom privatnih vrtića", istaknuo je Miletić te nadodao kako je Pula grad koji zahvaljujući jedinstvenim upisima u dječje vrtiće nema liste čekanja te koji roditeljima daje pravo na izbor o upisu u gradski ili privatni vrtić po istim kriterijima i cijeni.

"Ovaj je sastanak dobra prilika za razmjenu informacija i prijedloga kako bi kroz zajednički dijalog uvidjeli što bismo još mogli poboljšati. Nadležni upravni odjel i dalje će pomno osluškivati vaše potrebe i prijedloge te podupirati individualne i zajedničke projekte, a sve s ciljem zadovoljenja potreba, prvenstveno, naših najmlađih sugrađana", kazala je zamjenica gradonačelnika. U svrhu nastavka dijaloga Grad planira uskoro sazvati i sljedeći sastanak na kojemu će uz pomoć relevantnih podataka govoriti o konkretnim prijedlozima.

Predsjednica Udruge privatnih vrtića Istarske županije zahvalila se na prijemu i podršci lokalne zajednice te je predstavila rad same Udruge, iskoristivši priliku da iznese poteškoće s kojima se susreću privatne predškolske ustanove koje djeluju na području Grada Pule.