Novosti

20/04/2016

Kroz radne grupe do konkretnih projekata ITU mehanizma

S ciljem detaljne razrade daljnjih aktivnosti vezanih za integrirano teritorijalno ulaganje, jučer je u Komunalnoj palači održan sastanak radnih grupa kojemu su, uz zamjenicu gradonačelnika, ujedno i predsjednicu Partnerskog vijeća Elenu Puh Belci, zamjenika predsjednice Partnerskog vijeća Damira Prhata i voditeljicu Odsjeka za europske politike, međunarodnu suradnju i informiranje Kristinu Fedel Timovski sudjelovali i direktori gradskih trgovačkih društava Pula Herculanee, Vodovoda, Pulaprometa, Pula Parkinga i Plinare.

Radne grupe prvenstveno su se dotaknule specifičnih ciljeva i aktivnosti održivog urbanog razvoja ITU mehanizma koje će se financirati iz tri različita europska fonda. Kako će izdvojena sredstva biti na raspolaganju za financiranje projekata urbanog razvoja na području jedinica lokalne samouprave, koje čine odabrano ITU područje, sudionici radne skupine predlagali su i identificirali konkretne projektne prijedloge koji se odnose na različite segmente poput, primjerice, čistog urbanog prometa.

Radna se skupina dotaknula  razvoja infrastrukture vezane za javni gradski prijevoz te nabavke i modernizacije vozila javnog gradskog prijevoza. Uz navedeno, govorilo se o razvoju park and ride površina, kao i o iznalaženju ostalih rješenja vezanih za čisti urbani promet i inovativne tehnologije. Na gradovima nositeljima, kao potencijalnim korisnicima, preostalo je dostaviti prijedloge Ministarstvu s objašnjenjem na koji način planiraju koristiti ITU mehanizam za provedbu strategije razvoja urbanog područja.