Novosti

21/04/2016

Polaznici Centra za tehničke aktivnosti "Veruda" predstavili svoje viđenje spoja znanosti i umjetnosti

Bogatom programu Festivala Znanosti pridružila se i Zajednica tehničke kulture Pula s polaznicima Centra za tehničke aktivnosti "Veruda" koji su predstavili radionicu digitalne fotografije "Poleti i slikaj", solarni  terarij za mini eko sustav "Igra svjetla i tame" te je prezentiran solarni punjač za mobitel s integriranom svjetiljkom.

Tako su polaznici radionice digitalne fotografije uz pomoć njihovog mentora Safeta Omerovića- Basse osmislili kreativne i inovativne načine snimanja kadrova u pokretu, fotografija i filma pomoću drona i digitalnog foto aparata.

Izrađeni su i zanimljivi plakati "Sunce" i "Vjetar" pomoću kojih su polaznici "Male škole čiste energije" prezentirali primjenu obnovljivih izvora energije. Uz podršku mentora Davora Marčete izvodili su zanimljive eksperimente, Oerstedov pokus s kompasom i "Bernoullijeve loptice" te su pokretali elektromotor. Također izradili su i personalizirani solarni punjač, kao i solarni terarij za mini eko sustav naziva"Igra svjetla i tame". U terarij su potom smjestili solarne kukce i pauke čije su reakcije na svjetlost promatrali.

Ovom su prilikom učenici prikazali svoje viđenje spoja znanosti i umjetnosti te prezentirali znanje stečeno na radionicama.