Novosti

28/04/2016

Predstavljen bogat program obilježavanja Dana Grada Pule

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je bogat program obilježavanja Međunarodnog praznika rada te 71. obljetnice Dana oslobođenja - Dana Grada Pule. Predstavivši program, zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin kazao je kako će i ove godine program obilježavanja započeti već 1. svibnja tradicionalnom proslavom  Međunarodnog praznika rada polaganjem vijenaca na spomen ploču palim radnicima 1920. godine uz nastup Puhačkog orkestra Grada Pule i zbora Lino Mariani. "Drago mi je što i ove godine proslavu praznika rada obilježavamo u suradnji sa sindikatima i hvala im na tome", kazao je Radin.

Rajko Kutlača iz Sindikata Istre i Kvarnera kazao je kako je 1. svibanj prilika da se još jednom istakne važna uloga i status radnika u današnjem društvu dok je Denis Buršić iz Sindikata državnih i lokalnih službenika pozvao sve građane da im se pridruže u nedjelju na Portarati s početkom u 10,00 sati. Nakon polaganja vijenaca, program obilježavanja 1. svibnja  seli se u Šijansku šumi gdje je predviđen cjelodnevni zabavni program i tradicionalna podjela 2500 porcija graha za što će se pobrinuti agencija Avenue čiji je predstavnik, Vlado Orlić, kazao kako posjetitelji mogu očekivati dobar provod uz bogatu gastro ponudu.

Od mnogobrojnih programa obilježavanja Dana grada Pule valja izdvojiti dječji Dan grada u utorak 3. svibnja koji će se obilježiti prigodnim programom u jutarnjim satima u Zajednici Talijana, a potom i predstavljanjem slikovnice Pula priča u Društvu Naša djeca te izložbom fotografija Mali artići u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Istog dana u 19,00 sati u Circolu će se u 19,00 sati održati proigodni koncert u povodu 162. godišnjice rođenja skladatelja Antonia Smareglie.

Dan Grada Pule, 5. svibanj, započet će tradicionalnim polaganjem vijenaca, nastavit će se u plesnom tonu na Forumu, a svečanost povodom obilježavanja Dana Grada Pule i uručenje javnih priznanja održat će se u Istarskom narodnom kazalištu s početkom u 11.00 sati. "U večernjim satima u INK-u koncert povodom Dana Grada pod nazivom "Dva mora" održat će glazbenica Elis Lovrić i Franko Krajcar uz gosta Matiju Dedića", najavio je promotor koncerta Daniel Sponza ističući kako je ulaz za sve zaintertesirane besplatan.

Detaljan program obilježavanja Dana Grada Pule možete preuzeti ovdje.