Novosti

29/04/2016

Vatrogasci spremni za turističku sezonu

Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je danas Javnu vatrogasnu postrojbu Pula te je svim pripadnicima sustava zaštite i spašavanja čestitao Dan Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca koji se obilježava 4. svibnja."Slijedi nam početak turističke sezone kada su poslovi vatrogasaca nešto intenzivniji kada govorimo o zaštiti od požara i drago mi je što i ovu sezonu vatrogasci očekuju spremni. Osjećaj sigurnosti kod građana iznimno je bitan, a posebice je taj osjećaj važan i kod sve većeg broja turista koji dolaze u naš grad i vjerujem da će i ova sezona proći u najboljem redu", kazao je Miletić i dodao kako je ovaj sustav zaštite postao primjer i ostalim organizacijama na razini Hrvatske.

Da su vatrogasci spremni za sezonu potvrdio je i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Klaudio karlović koji je istaknuo kako sustav raspolaže s preko 300 operativnih vatrogasca i više od 70 vatrogasnih vozila razne namjene. "Lani su vatrogasci Pule i Puljštine gasili pet velikih požara te su sudjelovali u gašenju velikih požara kod Labina i Kršana. Nadamo se da će i ova požarna sezona pred nama proteći bez velikih incidenata," kazao je Karlović.

Vatrogasce su danas posjetili i mališani iz Dječjeg vrtića Rin Tin Tin, skupina Pinguino. Ukupno 23 djece s voditeljicama Tatjanom Pamić i Lenom Mitrović imali su prilike porazgovarati s vatrogascima, upoznati se s njihovim aktivnostima, a najviše oduševljenja izazvale su pokretne ljestve za penjanje na zgradu.