Novosti

29/04/2016

Gradonačelnik Miletić obišao radove uređenja Valerijinog parka

U sklopu radova na uređenju zelenih površina na području grada Pule koje Grad intenzivno provodi putem trgovačkog društva Pula Herculanea d.o.o., danas je u Valerijinom parku započela sadnja 20-ak stabala velecvjetne magnolije. Tom je prilikom pulski gradonačelnik Boris Miletić, zajedno s  pročelnikom Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordanom Škuflićem te direktorom Pula Herculanee d.o.o. Igorom Starim, obišao park i pomogao u sadnji stabla magnolije. "Veliki dio grada, oko 47 posto ukupne površine, zauzimaju upravo zelene površine o kojima kontinuirano brinemo i obogaćujemo ih biljnim materijalom kako bi imali uređen i dotjeran grad." istaknuo je Miletić.

Uz djelatnike Hortikulture Herculanee Pula stabla su sadili i učenici fakultativne nastave socijalne ekologije (Lumeni) i Eko odbora pulske Gimnazije, s kojima Grad Pula na ovaj način tradicionalno surađuje već punih 20-ak godina, a sve s ciljem podizanja svijesti i važnosti zaštite prirode.

Proljetni radovi uređenja javnih zelenih površina Pule prvenstveno se odnose na uređenja parkovnih površina u centru grada, no ne izostaju niti uređenja perifernih gradskih zona. Okopavaju se i orezuju ljetnice  u Valerijinom parku, u Parku Petra Krešimira, u Palisinoj ulici i trajnice u Mutilskoj ulici, Radićevoj ulici, Koparskoj ulici i na drugim lokacijama, odnosno živice i grmovi na svim lokacijama u gradu. Navezen je tucanik na parkovnim stazama u Parku Nimfeja, Gotovčevom parku, Huguesovom parku, Parku grada Graza, Parku Franje Josipa, Parku Monte Zaro.

Također, posađena su stabla na novim dječjim igralištima u Sponzinoj i Japodskoj ulici. Redovno se obilaze i čiste fontane, stavljaju se u funkciju sustavi zalijevanja nakon zimskog mirovanja, te se intenzivno kose sve javne zelene površine u gradu Puli. Pripremaju se i površine za novu sadnju na Velom Vrhu, u Jeretovoj i Rizzijevoj ulici, a slijedi i sadnja  ukrasnog grmlja na potezu od Parka mladenaca do glavne pošte. Navedeni radovi osigurat će  da tritisućljetna Pula u novom ruhu prikladno dočeka turističku sezonu.